De stad Valencia.

Omdat de grootte ideaal is (1 miljoen inwoners): Valencia beschikt over dezelfde culturele, vrijetijds- en vervoersdiensten (metro, bus, tram, deelfiets…) als een grote metropool, maar met een veel kleinere omvang. Gemakkelijk en comfortabel om in te wonen!

Valencia 1

Historisch centrum

Tussen de 14e en 15e eeuw was Valencia een van de belangrijkste en rijkste steden van Europa. Je vindt er een aantal indrukwekkende gebouwen, monumenten, culturele evenementen en een geweldig nachtleven. Valencia is zeker een van de mooiste steden van Spanje, prachtig, schoon en ZEER VEILIG. Bovendien is het geen dure stad in vergelijking met andere Spaanse steden.

Strand

De prachtige stranden van Malvarrosa en Patacona liggen op slechts enkele minuten van het centrum. Het zijn twee uitstekende stadsstranden van fijn goudkleurig zand, breed, uitgestrekt en open. De kwantiteit en kwaliteit van de stranden is zeer hoog en in de omgeving vind je talrijke restaurants en cafés, waarvan vele gespecialiseerd zijn in paella´s. Het is een droom om zulke stranden in de stad te hebben!

Valencia 2

Paella, een heerlijk rijstgerecht dat over de hele wereld bekend is, komt oorspronkelijk uit Valencia. Elke week vieren we onze “WELKOMSTPAELLA”. Alle studenten en docenten zijn uitgenodigd om te komen genieten van een authentieke Valenciaanse paella.

Valencia 3
Valencia 4

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Deze futuristische “stad in een stad” wordt beschouwd als een van de meest opvallende en tot de verbeelding sprekende bouwkundige projecten ter wereld. Het bestaat uit het Oceanográfico, La Ciudad de las Ciencias, de Hemisférico en het Palacio de las Artes. Onthoud trouwens dat iedereen in de stad Valencia standaard Spaans spreekt, met een Castiliaans accent.

Weer

Valencia heeft een zeer aangenaam mediterraan klimaat met 7 warme maanden per jaar. De gemiddelde temperatuur is 22ºC met warme zomers en milde winters. De temperatuur komt zelden onder de 12ºC. De herfsten zijn licht regenachtig, net als het vroege voorjaar. Geniet van het mooie weer in de oude rivierbedding van de Turia, het grootste stadspark van Spanje en een van de favoriete plaatsen van de Valencianen. Je zult sprakeloos zijn!

Valencia 5

Feesten en evenementen


De stad Valencia kent het hele jaar door vele belangrijke evenementen en feesten die je niet mag missen. Een van de belangrijkste zijn LAS FALLAS, een van de ongelooflijkste, mooiste en verrassendste feesten ter wereld. Ook mogen we LA TOMATINA niet vergeten, wat plaatsvindt in de Valenciaanse stad Buñol, waar de internationale tomatenstrijd wordt gehouden. Hier zijn enkele van de belangrijkste feesten en evenementen.

MaartDe wereldberoemde Fallas van Valencia. Laat je meeslepen door het vuurwerk, de muziek, de kleuren en de indrukwekkende beelden van papiermaché.
AprilDe Christelijke en Moorse feesten van Alcoy.
MeiHet traditionele feest van de Virgen de los Desamparados in Valencia.
JuniLa gran noche deSan Juan of het internationale filmfestival voor jonge regisseurs, Cinema Jove.
JuliHet beroemde Feria de Julio in Valencia,de Batalla de las Flores… en enkele van de beste muziekfestivals van Spanje zoals: “FIB de Benicasim”, “ARENAL SOUND”, “LOW COST”…
AugustusLa Tomatina, en ook het grootste Reggae festival in Europa, el ROTOTOM SUNSPLASH