Waarom Valencia?

Het oude stadscentrum

Valencia old city center: city hall
Valencia old city center: palace
Valencia old city center: ride by bike
Valencica old city center: the cathedral
Valencia old city center: shops
Valencia old city center: tasca

Heeft de perfecte grootte. Valencia heeft een inwoneraantal van één miljoen. Het biedt net zo veel toeristische attracties en openbaar vervoer (metro, bus, tram, Valenbisi, etc.) als grotere steden maar heeft tegelijkertijd het gemak van een kleine stad. Dit betekent dat alles dichtbij is. Het is makkelijk en comfortabel wonen in Valencia.

In de Middeleeuwen was het een van de grootste stadscentrums in Europa. Je kunt nu nog steeds genieten van een groot aantal indrukwekkende oude gebouwen, culturele evenementen, een geweldig nachtleven en veel cafétjes en restaurants in Valencia.

Valencia is een van de mooiste en meest culturele steden in Spanje. Het is schoon, rijk en erg veilig. De kosten van het levensonderhoud zijn niet hoog in vergelijking met andere steden. Daarnaast is het gunstig gelegen als je andere populaire bestemmingen in Spanje wilt bezoeken. Er zijn goede verbindingen tussen Valencia en bijvoorbeeld Madrid, Barcelona en Ibiza.

Het strand

Spanish courses in Valencia: the beach
Spanish courses in Valencia: students
Activities: Picnic at the beach
Students playing Volei
Beautiful beach
All the students!

Valencia heeft een geweldig strand in de stad: je bent er in 15 minuten vanaf het stadscentrum.

Marvarrosa en Las Arenas zijn de twee beste stranden in het centrum van Valencia. De lengte van beide stranden samen is bijna 2 km. In de zomer kun je er genieten van de zon, zwemmen, duiken of voetbal of volleybal spelen. In de winter is het heerlijk om te wandelen langs de lange promenade. Deze stadsstranden zijn uitstekend: breed en open met fijn gouden zand. Daarnaast vind je er een heleboel cafétjes en restaurants. De meeste zijn gespecialiseerd in Paella. Tot slot vind je er een gebied met makkelijke toegang voor mensen met beperkte mobiliteit.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las artes y las ciencias: oceanographic
Ciudad de las artes y las ciencias: hemisferic
Ciudad de las artes y las ciencias: planetario
Ciudad de las artes y las ciencias: Felipe's museum
Ciudad de las artes y las ciencias: inside the oceanographic
Ciudad de las artes y las ciencias: opera house

Deze futuristische ‘stad in een stad’ is zeker een van de werelds meest opvallende en fantasierijke miljoenenprojecten. Hier vind je Oceanográfico (het grootste zout water aquarium in Europa), het wetenschapsmuseum, het planeatarum Hemisferico en El Palacio de las Artes (het operagebouw).

Valencia is one of the most beautiful and cultural cities in Spain. It is clean, rich and VERY SAFE. The living expenses here are not expensive compared to other cities.

Het weer

Valencia gardens: jardines de monforte
Valencia gardens: old Turia river
Valencia gardens: flowers bridge
Valencia gardens: old Turia river
Valencia gardens: old Turia river. Bike.
Valencia gardens: old Turia river 3

In Valencia genieten we van een geweldig Mediterraans klimaat. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 17 graden Celsius met warme zomers en milde winters: het is zelden onder de 10 graden. Het regent af en toe in de herfst en in het begin van de lente. Je kunt genieten van zomers weer gedurende zeven maanden per jaar.

Highlights: La paella

HIGHLIGHTS: valencian rice
Paella form Valencia
Traditional valencian house: barraca
Students eating a delicious valencian paella
The natural park of Albufera

La Paella, het smakelijke, internationaal gerenommeerde rijstgerecht komt oorspronkelijk uit Valencia. Iedere dinsdag viere wij ons ‘Paella welkomsfeest’! Alle studenten en leraren van Taronja zijn uitgenodigd om te genieten van een echte Valenciaanse Paella.

Highlights: Festivals and evenementen

Fallas festival: traditional costum
Fallas festival: Cremà
Fallas festival: mascletà
Tomato war of Bunyol
Fire crackers

Valencia heeft gedurende het jaar een aantal belangrijke evenementen die je niet mag missen. De fallas van Valencia, internationaal bekend als een geweldig artistiek feest. Vijf dagen lang verandert de stad in een feest met vuurwerk, buskruit en muziek. Het feest eindigt met het verbranden van de grote papier maché monumenten. We kunnen natuurlijk de Tomatina niet vergeten! Dit festival vindt plaats in Buñol, een stad dichtbij Valencia. Na een gezellige avond verzamelen alle mensen zich op het plein en starten ze een vrolijk tomatengevecht.

  • MAART het wereldberoemde Fallas festival. Las fallas is een van de meest bekende festivals van Spanje. Laat je verbazen door het indrukwekkende vuurwerk, geweldig grote papier maché monumenten en de muziek en kleur.
  • APRIL Moors & Christelijk festival in Alcoy.
  • JUNI CINEMAJOVE, filmfestival met jonge regiseurs
  • JULI de beurs van juli met vuurwerk, concerten en ‘Batalla de flores’ (bloemenparade). Rock festivals: “FIBER FIB”, “ARENAL SOUND”, “LOW COST”....
  • AUGUSTUS La Tomatina, het wereldberoemde tomatengevecht in Buñol (dichtbij Valencia) en ook het Rototom Reggae Festival..

Send this to a friend