WERKDAG

Een normale werkdag in Spanje begint om 8 of 9 uur ’s ochtends alhoewel de winkels meestal rond 10 uur open gaan. Van 14 tot 16 is er normaal gesproken een pauze en de werkdag eindigt om 8 uur ’s avonds. De overheidsinstanties sluiten om 15 uur. De warenhuizen zijn open (zonder pauze) van 10 tot 21 uur.

GEWOONTEN

De eetgewoonten in spanje zijn een beetje anders dan in andere landen. Spanjaarden ontbijten meestal tussen 8 en 10 uur 's ochtends. Lunch is meestal rond 14 uur, maar het kan ook wat later worden, rond 15 uur. De restaurants in Valencia starten met het serveren van lunch rond 13 uur. Tussen 20.30 en 22.30 eten we avondeten.

NACHTLEVEN

Spaanse mensen zijn erg gezellig, en dat geldt natuurlijk ook voor de mensen in Valencia. Ze komen samen in bars, bioscopen, theaters en concerten. Het nachtleven begint meestal rond 12 uur, na een diner en de eerste drankjes met vrienden. Meestal gaan we naar bars tot 4 uur, mocht je nog energie hebben dan kun je door naar de discotheek tot 7 uur ’s ochtends. Wil je daarna nog meer feest? Dan zijn er nog de ‘afterhours’ in Valencia.

BUS

Een van de beste opties om je te verplaatsen in Valencia is met de stadsbus. Ze werken goed en je kunt gelijk een beetje van Valencia zien tijdens je reis. Je kunt een OV-kaart (genaamd MOBILIS) kopen bij elke kiosk of tabakwinkel. Met deze kaart kun je 10 reizen ineen keer kopen, en dit raden we je sterk aan! Het is veel goedkoper dan dat je iedere keer een los kaartje koopt. Voor meer informatie over de bus, check: www.emtvalencia.es www.emtvalencia.es nachschauen.

METRO

Als je liever bij metro reist kun je een kaartje kopen bij ieder metro station. Als je wilt kun je ook hier weer een kaart kopen met 10 reizen (genaamd MOBILIS), veel goedkoper dan steeds een los kaartje kopen. Voor meer informatie over de metro, check: www.metrovalencia.es www.metrovalencia.esnachlesen.

OPENBARE FIETS (VALENBISI)

We raden je deze bijzondere vorm van vervoer sterk aan: het is makkelijk en erg goedkoop (maar €25 per jaar). Het is een snelle manier om je te verplaatsen in de stad en je zult genoeg fietsen en pakeerplaatsen vinden. Om deze service te gebruiken moet je een MOBILIS kaart hebben (voor bus en/of metro) en je inschrijven op de website: (www.valenbisi.es). Klik op ABONARSE en kies voor de optie om je in te schrijven met je OV-kaart. Vraag naar meer informatie bij onze receptie en we zullen je de makkelijkste manier uitleggen om Valenbisi te gebruiken.

VLIEGVELD

METRO: Vanaf het vliegveld van Valencia kun je metro lijn 3 of 5 nemen naar het stadscentrum. Stap uit bij ‘Xativa’. Deze stop is heel dichtbij onze school. In minder dan 20 minuten en voor ongeveer €4 euro ben je in het centrum. Tip: gooi je metro kaart niet weg! De eerste keer dat je een metro kaart koopt, betaal je €1,- voor de kaart. De volgende keer kun je deze opnieuw opladen. TAXI: Je kunt vanaf het vliegveld ook een taxi nemen naar het centrum van Valencia. Het kost ongeveer €20 en in ongeveer 15 minuten ben je in het centrum.

POST KANTOOR

Het grootste postkantoor vind je op 5 minuten loopafstand van de school: Plaza del Ayuntamiento 24. Het is geopend van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 20.30 en zaterdag van 9.30 tot 13.00.

BANKEN

De banken zijn van maandag tot vrijdag geopend van 8.30 tot 14.30. Het is lastig om een bank te vinden die geopend is tijdens het weekend. Maar je kunt altijd geld opnemen bij een van de duizende pinautomaten in het centrum van Valencia. Bijna elk hotel en elke winkel accepteren de meest bekende credit cards: VISA, 4B, American Express, etc…

MOBIELE TELEFOON

Je kunt een Simkaartje met een spaans nummer kopen in veel winkels. Het makkelijkst is om naar The Phone House te gaan. De dichtsbijzijde winkel bij de school vind je op Plaza del Ayuntamiento 13. Ze verkopen alle soorten Simkaartjes en telefoons.

VERZEKERING

De studenten van TARONJA zijn verzekerd via een derde partij door de school, binnen de school en tijdens activiteiten georganiseerd door de school (trips, extra activiteiten georganiseerd door de school..). Onze studenten ZIJN NIET verzekerd door TARONJA tegen ziekte, ongevallen, diefstal of verlies van persoonlijke bezittingen of ander ongemak. TARONJA zal geen enkele verantwoordelijkheid voor dergelijke voorvallen aanvaarden. Je kunt een zorgverzekering afsluiten via Taronja school van 15 dagen tot 1 jaar vanaf de dag van aankomst in Spanje. Als je van deze aanvullende service gebruik wilt maken, laat het ons dan zo snel mogelijk weten alsjeblieft.

OVERIG

Andere informatie om in gedachten te houden: de elektriciteitspanning in Valencia is 220-240 V AC, 50Hz (als je uit Nood-Amerika komt heb je een converter nodig). Een andere bijzonderheid is dat je in Valencia in de hele stad auto’s dubbel geparkeerd ziet (te veel auto’s en te weinig ruimte!)

Send this to a friend