Onze metodologie

Ons doel is dat de student de Spaanse taal en cultuur leert door middel van een totale onderdompeling (in en uit het klaslokaal) in een leuke en motiverende omgeving.

Snel en effectief leren

In onze lessen werken we aan de integratie van vaardigheden in de context, zodat we rekening houden met mondelinge en schriftelijke interactie en expressie, maar ook met lees- en luistervaardigheid.

Metodologie 1
Metodologie 2

Didactische hulpmiddelen

In TARONJA werken we met een breed scala aan onderwijsmaterialen, waarvan vele van onze eigen uitwerking, om te proberen ons aan te passen aan het niveau van elke groep. We introduceren ook echte voorbeelden van mondelinge en schriftelijke teksten die gebruikt kunnen worden om de student te confronteren met zo echt mogelijke communicatieve situaties in de klas (podcasts, liedjes, korte films, advertenties, interviews…).

Metodologie 3

Technologie in het klaslokaal

Een van de belangrijkste doelstellingen van TARONJA is het bevorderen van het gebruik van ICT in de klas voor het leren van Spaans door middel van online materialen, toepassingen of sociale netwerken. Ook belangrijk is onze Virtuele Klaslokaal waar de student middelen kan vinden om Spaans te blijven leren (oefeningen, woordenschat, grammatica, video’s…) Als je een tablet of een Ipad hebt, raden we je aan om deze mee te nemen.

Metodologie 4

Gebruik van boeken

Voor studenten van hoger niveau, die zich al goed uitdrukken in het Spaans in verschillende gebieden, en die hun communicatieve vaardigheden moeten versterken en perfectioneren, combineren we onze materialen en middelen met een boek dat exclusief voor dat doel is geselecteerd, zodat de student kan profiteren van zijn verblijf op de school en het meeste uit zijn cursus kan halen.

Onze Spaanse docenten zijn afgestudeerd aan de universiteit en hebben ervaring en een specifieke opleiding in het onderwijzen van Spaans als vreemde taal, en slagen in strenge kwaliteitscontroles en observatie van de klas. Het zijn energieke, jonge en hechte mensen, die altijd bereid zijn om uw twijfels en behoeften op te vangen.

Een belangrijk aspect in de voorbereiding van onze docenten is de kennis en het gebruik van nieuwe technologieën in de klas. Ze hebben deelgenomen aan trainingsprogramma’s via videoconferenties en in virtuele omgevingen. Als je klaar bent met je cursus Spaans kun je met hen verder studeren via onze online cursusprogramma’s Spaans.

Metodologie 5