Veelgestelde vragen

FAQ 1
Neee! Ben je gek? Engels is verboden! Onze deskundige docenten en ons uitstekende onderwijssysteem hebben geen andere taal nodig om Spaans te leren spreken. Zelfs voor de meest elementaire niveaus hebben we aangepaste lestechnieken zodat je op een makkelijke en leuke manier Spaans kunt leren zonder de hulp van iets anders.
Op je eerste dag ontvang je een studentenkaart. Wij raden je aan om deze kaart in Valencia bij je te dragen als legitimatie en je paspoort thuis te laten zodat je deze niet kwijtraakt. Ook kan je met deze kaart soms korting krijgen in winkels, musea, restaurants...
We staan altijd open voor nieuwe ideeën en suggesties. Taronja's volgende activiteit had jouw idee kunnen zijn!
Sommige zijn gratis en andere hebben een zeer lage kostprijs. We proberen altijd de goedkoopste prijs te hanteren, zodat alle studenten kunnen genieten van alle activiteiten en excursies.
De school stelt 3 soorten activiteiten voor:
  1. De VASTE-didactische activiteiten waarbij we de Spaanse cultuur ontdekken en Spaans blijven leren in een ontspannen en leuke sfeer, zoals: de beroemde kooklessen van Chef Nando, de welkomstpaella, cultuurlessen, wandelen en leren.
  2. De VARIABELE activiteiten zorgen ervoor dat uw ervaring in Valencia een onvergetelijke ervaring wordt. Strandfeesten, salsalessen, muziekconcerten, bezoeken aan tentoonstellingen en nog veel meer dat u zich voor de rest van uw leven zult herinneren. Deze activiteiten veranderen elke week.
  3. De weekendexcursies laten ons de wonderen ontdekken die zich in de buitenwijken van Valencia bevinden. Enkele voorbeelden zijn bezoeken aan nabijgelegen steden en dorpen, wandelen in de bergen, bezoeken aan prachtige stranden, bezoeken aan typische dorpsfeesten...
Ja, Taronja staat bekend als een van de meest vrije en gezellige scholen in de wereld (let op, we zeiden de wereld, niet alleen Spanje!). Wij vinden het belangrijk dat studenten elkaar ook buiten de cursussen Spaans leren kennen en daarom organiseren we veel activiteiten en allerlei soorten excursies. Het plezier is gegarandeerd!
Er zijn inderdaad enkele basis gedragsregels in de klas, zoals niet eten in de klas, niet te laat komen, geen kauwgom... We zullen u hierover voor uw aankomst meer gedetailleerde informatie mailen. Hoe dan ook, omdat er geen tieners zijn, is de studieomgeving altijd goed en alle studenten zijn zeer gemotiveerd.
De minimumleeftijd om een individuele cursus in Taronja te volgen is 18 jaar. In tegenstelling tot de meeste Spaanse scholen, die minderjarigen accepteren, houden we er in Taronja niet van om volwassenen samen te brengen met tieners. Het is een beleid dat we al meer dan 12 jaar hanteren en het werkt perfect!  
Natuurlijk! Ken je TARONJA ONLINE niet? We hebben veel cursussen en activiteiten met verschillende schema's en looptijden, zodat je overal ter wereld Spaans kunt blijven studeren. We geven al heel lang online les en ze zijn erg succesvol!
Ja, Taronja School heeft een virtueel klaslokaal genaamd Schoology waar je informatie kunt vinden over roosters, culturele activiteiten en, natuurlijk, oefeningen, materialen en extra leermiddelen om Spaans te studeren en te oefenen na de les. Je kunt eenvoudig toegang krijgen tot Schoology vanaf uw computer, mobiel, iPad, tablet... Op de eerste dag van de les zal jouw leerkracht je helpen om jouw account aan te maken en je de toegangscodes geven.
Ja, we hebben gratis wifi in de hele school, zodat je gebruik kunt maken van het internet en je favoriete momenten bij Taronja kunt delen met familie en vrienden.
Inderdaad, onze docenten zijn perfect op elkaar afgestemd, maar daarnaast volgen ze verschillende wekelijkse richtlijnen om de cursus en het niveau van elke student correct te volgen.
Normaal gesproken gebruiken we geen boek in de klassen, behalve voor de niveaus B2 en C1. In deze hogere niveaus kun je het boek kopen als je wilt, anders maken we de fotokopieën die je nodig hebt voor elke les.
Bij Taronja zijn alle materialen die in de klas worden gebruikt bij de prijs inbegrepen, zodat u niets anders hoeft mee te nemen dan uw schrift en potlood, computer of tablet.
Nee! In dit opzicht is Taronja ook anders. Elke week heb je 2 verschillende docenten (soms zelfs 3). We doen dit met opzet omdat elke leraar een andere stijl heeft, een ander accent en deze methode is zeer goed en verrijkend voor je leerproces. Uiteraard volgen alle docenten voor elke groep hetzelfde weekprogramma, passen ze de materialen aan en worden ze onderling gecoördineerd.
Taronja School heeft een uniek ZIG-ZAG planningsysteem, wat betekent dat sommige groepen lessen hebben op maandag / woensdag / vrijdagmiddag en dinsdag / donderdagmiddag, terwijl de rest van de groepen ze in omgekeerde volgorde hebben.   Hou er rekening mee dat dit Zigzag systeem voor ons erg ingewikkeld is om te organiseren en dat het veel gemakkelijker zou zijn om twee diensten te doen: een in de ochtend en een in de middag. Maar, na vele jaren van testen, hebben we ons gerealiseerd dat dit systeem het beste is omdat alle studenten kunnen genieten van "2 ochtenden vrij" en "3 middagen vrij" elke week, en vice versa. Op deze manier is iedereen tevreden en is de cursus comfortabeler. Er zijn maar weinig scholen die dit doen!
Natuurlijk! Het belangrijkste in Taronja is dat je gelukkig bent. Als je je niet op je gemak voelt in de groep waar we je in hebben gestopt, kun je met de studieverantwoordelijken praten. Zij zullen je correct adviseren en jouw niveau veranderen als dat is wat je nodig hebt.
Om je niveau Spaans te kennen en je in de juiste groep te kunnen plaatsen, moet je een kleine niveautest doen voordat je aan de cursus begint. In de meeste Spaanse scholen wordt deze test gedaan op de eerste dag van de cursus. Bij Taronja willen we echter niet dat je een minuut van je lessen mist, dus we geven je instructies over hoe je de niveautest vanuit je huis moet doen, voordat je in Valencia aankomt.
Als je aankomt, kom dan naar de receptie om gedag te zeggen en we nemen je mee naar de welkomstbijeenkomst voor nieuwe studenten. Je hoeft geen niveautest te doen, omdat je dit al eerder hebt gedaan. Na je eerste lesdag, als je problemen hebt met je accommodatie, je lessen, etc., aarzel dan niet om contact op te nemen met de receptie om het te vragen. Elk lid van Taronja zal je bijstaan en we zullen je problemen op de snelste en meest effectieve manier oplossen, maak je geen zorgen. Je bent hier om Spaans te leren en een ZEER LEUKE TIJD te hebben. We zullen alles doen wat hiervoor nodig is.
De Spanjaarden staan er bekend om dat ze vrij laat eten. Wij raden je aan om, als je soepel deel wilt nemen aan het Spaanse leven en de Spaanse cultuur, te proberen de lokale etenstijden te volgen. De lunch wordt meestal gegeten tussen 14:00 uur en 15:00 uur, terwijl het diner wordt geserveerd tussen 21:00 uur en 22:30 uur. Daarnaast staat Valencia bekend om zijn heerlijke lunches tussen 10:30 en 11:00 uur. Iets dat je niet kunt missen.
De belangrijkste nummers die je kunt opslaan in je mobiele telefoon zijn: politie (092), ambulance (112) en brandweer (080).
Vooral als je uit een land komt dat geen deel uitmaakt van de Europese Unie, raden wij je aan een Spaanse simkaart te kopen in een van de vele telefoonwinkels die in de buurt van Taronja te vinden zijn. Dit is eenvoudig, goedkoop en zorgt ervoor dat je altijd toegang hebt tot internet en vele belminuten.
De grootste winkels en supermarkten zijn open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 20.00 uur en sommige zijn ook open op zondag. De kleinere winkels zijn open van maandag tot vrijdag en nemen meestal een pauze voor de siësta van 14:00 uur tot 17:00 uur (sommige zijn ook open op zaterdag en zondag). Banken zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur, maar er zijn veel geldautomaten, 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Het postkantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 20.30 uur en op zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur.
Hoewel het illegaal is, verzamelen veel jonge Spanjaarden zich in gebieden waar ze buren niet te veel tot last zijn, in de buurt van de discotheken. Het is belangrijk om niet te veel te schreeuwen en al het afval op te ruimen voordat je gaat.
Het is niet gebruikelijk om huisfeestjes te houden. Je kunt tot 23.00 uur met vrienden eten en daarna naar kroegen en discotheken gaan. Als je een luidruchtig feestje geeft tot laat, zullen je buren waarschijnlijk de politie bellen. Wij Spanjaarden gaan er graag op uit om van de ene plaats naar de andere te gaan om veel mensen te ontmoeten en nieuwe plaatsen te ontdekken.
In Valencia is het nachtleven erg leuk en biedt het vele mogelijkheden. Een klassiek avondje uit begint met een paar drankjes op een van de vele straatterrassen. Om 00:30 uur gaan mensen meestal naar kroegen (die in Spanje net kleine disco's zijn) en vanaf 02:00 uur gaan ze meestal naar de grotere disco's. In Valencia is er een feest voor alle smaken.
We hebben goed nieuws voor je! Valencia heeft een voortreffelijke gastronomie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een lekker tapasdiner kost ongeveer 20 euro, terwijl de beroemde Valenciaanse paella tussen de 12-16 euro per persoon kost. Over het algemeen kun je heel goed en tegen lagere prijzen eten in vergelijking met de grotere steden zoals Madrid en Barcelona.
De stad Valencia is Spaanstalig, wat betekent dat iedereen Spaans spreekt. Er is ook de Valenciaanse taal die in sommige dorpen van de regio wordt gesproken. Gelukkig voor jou is het accent van het Spaans dat in Valencia wordt gesproken zeer duidelijk en neutraal.
Valencia is een zeer veilige en rustige stad. Je kunt op elk moment van de dag of de nacht op straat lopen. Er zijn nooit gewelddadige overvallen, maar omdat het een vrij grote stad is met veel toeristen, moet je opletten voor dieven en zakkenrollers.
Valencia is als twee steden in één. In de winter gaat iedereen in het centrum van de stad op pad om te wandelen, te shoppen, en om 's avonds naar de bars, restaurants en discotheken te gaan. Dan komt de hitte in mei en de beweging verhuist naar het strand om te genieten van de zee en waar ze andere clubs, restaurants, bars, enzovoort openen. In elk geval is Valencia een zeer actieve stad met het hele jaar door veel sfeer in de straten en op de pleinen.
Valencia heeft een mediterraan klimaat dat het hele jaar door aangenaam is. De winters zijn zacht en de zomers heet. De zon is een zekerheid en er worden dan ook 300 dagen zon per jaar gemiddeld beloofd. In het algemeen kan het weer bijna niet beter zijn dan in Valencia.
Metro: Metrovalencia oficial (we raden je aan om ook Google Maps te gebruiken) Bus: EMT Valencia (we raden je aan om ook Google Maps te gebruiken) Taxi: Cabify en FREE NOW (eerder "my taxi") Fiets: BICI VALENCIA Motor/scooter: de belangrijkste zijn: YEGO en eCooltra
Taronja ligt in het hart van Valencia. Toeristische attracties, restaurants, winkels, banken, apotheken en nog veel meer liggen allemaal in de buurt van de school. Het strand ligt op ongeveer 5 km van het centrum, maar je kunt er heel snel komen dankzij de verschillende soorten openbaar vervoer (met de fiets duurt het bijvoorbeeld 20 minuten).
Met haar 800 duizend inwoners heeft Valencia een perfecte grootte. Het biedt alle soorten diensten en vermaak binnen handbereik. In de stad kun je zonder problemen overal naartoe lopen. De stad heeft een zeer gevarieerd en interessant openbaar vervoer: met de metro, de bus, de taxi en de deelfiets- en deelscooterdiensten kun je snel en voor een zeer goede prijs elke hoek van de stad bereiken. Fietsen is erg comfortabel en snel. Als je je liever met de bus of metro verplaatst, raden wij je aan om een soort van rittenkaart te kopen, wat goedkoper is dan een los kaartje.
Een makkelijke manier is om de metro te nemen. Van het vliegveld naar het centrum duurt het slechts 20 minuten. Het is goedkoop en je komt in het centrum van Valencia uit, op 2 minuten lopen van onze fantastische school Taronja. Je kunt ook een taxi nemen, die je in ongeveer 20 minuten voor de deur van je huis brengt (Taronja heeft ook een eigen ophaaldienst).
Vanuit het buitenland zijn er verschillende goedkope vluchten naar Valencia. Je kunt ook naar Madrid, Barcelona en Alicante vliegen en vanaf deze steden een rechtstreeks een trein of bus naar Valencia nemen.
Natuurlijk! Volg ons op Instagram via "taronjaschool" en op Facebook via "Escuela de español Taronja" en deel je ervaringen met ons.