Dit zijn 5 belangrijke kwaliteiten waar je op moet letten bij het vinden van de beste Spaanse taalscholen in Spanje

Spanish language school. Dynamic lessons.

Je hebt besloten om Spaans te gaan leren op een taalschool in Spanje. Goede keus! Muy bueno. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dit kan best een belangrijke levensbeslissing zijn. Als je Spaans spreekt zullen reizen die je in de toekomst naar Spaanstalige landen maakt veel leuker, veel eenvoudiger en veel intenser (op een goede manier) worden. Daarnaast zal het beheren van de Spaanse taal ​​veel deuren voor je openen naar allerlei soorten en staat het goed op je CV.  

Dus met de beslissing om het gewoon te doen (Spaans te leren), is de eerste stap gezet. Nu op naar stap 2. Hoe vind je de beste Spaanse taalscholen in Spanje? Welke aspecten en kwaliteiten zijn belangrijk om naar te kijken bij het vergelijken van verschillende Spaanse taalscholen? Hoe weet je dat een school bij jou past? Welke scholen hanteren efficiënte leermethoden? Wat verzekerd je dat een school de academische leraren en goed lesmateriaal heeft? Welke sfeer hebben de verschillende soorten scholen en wat zijn hun locaties? En voor welke valkuilen moet je uit De eerste locatiecontrole: levendige stad of rustige stad? 

1. De  kwaliteitscheck: heeft de school een accreditatie certificaat? 

Wanneer je Spaanse taalscholen vergelijkt, zal je zien dat sommige een rood Cervantes – logo op hun website hebben en andere niet. Cervantes is een organisatie die accreditatie (certificaten) verstrekt voor scholen die Spaans onderwijzen. Wanneer een taalschool het Cervantes logo op de website heeft staan waarborgt dit dus de kwaliteit van die school. 

Cervantes is in charge of the DELE exam

Alleen scholen met specifieke kwaliteiten (academische leraren, goedgekeurd lesmateriaal, enz.) krijgen namelijk een Cervantes certificaat. Om dit te testen heeft Cervantes een test voor de Spaanse taalscholen gemaakt en een reeks kwaliteiten en eisen opgesteld waaraan de taalscholen en taalcursussen moeten voldoen. Cervantes is ook de instelling die namens het Spaanse ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding verantwoordelijk is voor de officiële DELE-examens en -diploma’s.

Dit zijn 5 belangrijke kwaliteiten waar je op moet letten bij het vinden van de beste Spaanse taalscholen in Spanje 1

2. De fun check: hoe is het activiteitenprogramma van de school?  

Naast de reguliere Spaanse lessen in de klas, hebben sommige taalscholen een dagelijks of wekelijks activiteitenprogramma. Denk aan kooklessen, etentjes, stadswandelingen of festivals. Deze activiteiten zijn vaak leuke een leuke manier om je klasgenoten en de docenten te leren kennen, maar ook om Spaanse locals te ontmoeten en te genieten van de stad. Vergeet niet dat deze activiteiten naast leuk ook erg goed zijn voor het oefenen van je Spaans in échte situaties. We raden je daarom aan om altijd het activiteitenprogramma van een school te controleren bij het zoeken naar goede Spaanse taalscholen.Besides the regular classroom lessons, some language schools have a daily or weekly activity program.

3. De eerste locatie-check: levendige stad of rustig dorpje?  

Je kunt Spaanse talenscholen op veel verschillende locaties vinden. In grote steden, kleine dorpjes of zelfs op het Spaanse platteland. Bedenk van tevoren wat voor soort ervaring je zou willen hebben en bedenk wat voor soort locatie bij deze wensen past. Een Spaanse taalcursus in een van de grotere steden van Spanje geeft je veel mogelijkheden om bruisende dingen te doen na schooltijd (van feesten tot museumbezoeken en uit eten gaan) Zo oefen je je Spaans gemakkelijk in echte situaties na schooltijd. Maar als je meer van rust houdt, wil ontspannen en het fijn vindt om soms tijd alleen door te brengen, is een taalschool in een kleinere stad of op het platteland waarschijnlijk meer iets voor jou.. 

Dit zijn 5 belangrijke kwaliteiten waar je op moet letten bij het vinden van de beste Spaanse taalscholen in Spanje 2

4. De tweede locatie-check: in welke buurt van de stad bevindt de school zich? 

Als je voor een taalcursus gaat in een grote stad, zoals Madrid, Barcelona of Valencia, controleer dan ook de specifieke locatie van de school ín de stad. Sommige scholen bevinden zich in buurten ver van het stadscentrum met weinig winkels, bakkerijen en cafés in de buurt en dit kan je reiservaring beïnvloeden.

5. De sfeer-check: wat voor klasgenoten kan je verwachten?  

Afhankelijk van de leeftijd, hobby’s en Spaanse leerdoelen verschilt het beeld van de ‘perfecte Spaanse taalschool’ per persoon.. Daarom is het goed om te weten dat de meeste taalscholen in Spanje data klaar hebben liggen over de gemiddelde leeftijd en afkomst van hun studenten. Sommige scholen hebben deze informatie op hun websites staan, maar bij andere scholen moet je deze informatie zelf opvragen. Dit kan handig zijn om te checken als je zeker wilt weten dat je in een klas komt met mensen van jouw eigen leeftijd. 

Over het algemeen zijn scholen met een druk activiteitenprogramma de taalscholen waar, buiten de klassen om, de studenten en leraren veel met elkaar omgaan. De lol en ervaringen buitenklas worden dan minstens zo belangrijk gevonden als de Spaanse klassen an sich. Op scholen zonder een activiteitenprogramma (of met een minimaal programma) ligt de nadruk meer op puur het leren van de Spaanse taal en minder op de gehele culturele onderdompeling. 

Het soort activiteiten zegt ook veel over de sfeer op school. Sommige scholen bieden ‘taal + cursussen’ aan. Zoals Spaans met Surf, Spaans met Tennis of Spaans met paardrijden. Het kiezen van één van deze specifieke cursussen zorgt ervoor dat je in de klas komt met mensen met een gedeelde interesse of hobby. 

Goed om te weten: sommige taalscholen hebben een lage gemiddelde leeftijd wat betreft hun studenten, maar bieden 50+ cursussen aan, speciaal voor senioren! 

Ben jij het type dat jezelf wil onderdompelen in de Spaanse taal en het Valenciaanse, mediterrane leven? Boek dan je cursus Spaans bij Taronja, gelegen in het prachtige centrum van Valencia.

Wat vinden onze studenten van onze cursussen Spaans?


Dit zijn enkele van de meningen van onze studenten. Jullie zijn degenen die ons de prijzen geven!

Dit zijn 5 belangrijke kwaliteiten waar je op moet letten bij het vinden van de beste Spaanse taalscholen in Spanje 5
Peter Hughes
- Google
I really enjoyed my time at Taronja. For me everything came together for a fantastic experience. The teachers and teaching... leer más
Alicia Kaleja
- Facebook
Going there was the best decision ever ! �
BineBee12
5 star rating
- TripAdvisor
Wunderbare Schule und tolle Erfahrung! Ich war zwei Wochen in Taronja und kann die Schule nur wärmstens weiterempfehlen. Die Leser sind alle sehr gut und... leer más
Stefano Tonani
- Facebook
tuve una buena experiencia en esta escuela , y , además , las profesoras / los profesores han sido muy... leer más
Kim Jautze
- Facebook
I’ve been at the Taronja school for only one week but I’ve had a great experience with the teachers, the... leer más
Fedele CV Berta Ochando
- Facebook
recomiendo esta escuela por ser una de las escuelas acreditadas por el Instituto Cervantes y pertenece a Fedele Comunidad Valenciana.... leer más